Doku Etkisinin Bireyler Üzerindeki Görsel Etkisi

Bodrum İç Mimarlık

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Geniş alanlardan farklı nesnelere çarparak değişikliğe uğrayıp gelen ışık yansımaları duvar gibi yüzey renklerinin kroma ve doymuşluk seviyelerini yükselterek olduklarından daha canlı ve yoğun gözükmelerini sağlamaktadır. Bodrum İç Mimarlık göre, düşük aydınlık düzeyi renkleri daha gri gösterirken, yüksek aydınlık düzeyleri renklerin daha yoğun algılanmasını sağlar.
Bir obje üzerinde çeşitli vurgu etkileri oluşturarak objenin farklı algılanması
sağlanabilir. Objenin vurgusunu arttırmak için aydınlatılan objenin aydınlık düzeyinin yatay düzlemdeki aydınlık düzeyine oranla artırılması gerekir. Nasıl bir etki oluşturulmak istendiğine göre bu oranlar değiştirilebilir.

Bodrum İç Mimarlık vermiş olduğu vurgu değerlerine göre, eğer aydınlatılan objeninaydınlık düzeyinin yatay düzlemdeki genel aydınlık düzeyine oranı 1:1 ise vurgusuz, 2:1 ise görülebilir, 5:1 ise az gösterişli, 15:1 ise gösterişli, 30:1 ise dramatik, 50:1 den büyükse çok dramatik etki oluşturulur. Işığın şiddetiyle oynanarak elde edilen gölge ve zıtlıklar ortama hareketlilik getirir, aynı zamanda da obje ile çevre arasında oluşan kontrast objenin vurgusunu artmaktadır.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Published by

share
Bodrum İç Mimarlık
Prev Renklerin Görsel Etkileri
Next Renklerin İnsan Duyguları Üzerinde Etkisi
Bodrum İç Mimarlık

Comments are closed.